TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

Elektrický kloubový nakladač XC958-EV - volty v praxi

Přední výrobce čelních kolových kloubových nakladačů XCMG, kterého zastupujeme v České republice již 16 let, dokončil zkušební náročné testy plně elektrického kolového kloubového nakladač XC958-EV, který patří mezi střední třídu do velikosti a hmotnosti stroje. Jeho hlavní parametry jsou: váha 19,5 tuny, výkon motoru 270 kW a objem lopaty 3,5m3. Tedy odpovídá našemu hojně prodávanému kolovému kloubovému nakladači ZL50G.
Ten si naši klienti oblíbili ve stavebnictví (lomy, pískovny, obalovny, recyklační centra), ale často pracuje i v zemědělství (naskladňování krmení do žlabu, práce u kompostu a u BPS...), nebo na teplárnách a dřevních skladech.
Přednosti plně elektrického nakladače, který se svou velikostí řadí k ojedinělým strojům ve své kategorii jsou určitě jeho tichost, nulové emise, minimální náklady na údržbu, servis a samozřejmě výrazně snížené náklady na pohonné hmoty. Z testů vychází, že jsou náklady na energie třetinové oproti standardnímu tankování PHM (dieselu).
Nakladač je vybavený třemi elektromotory, z nichž jsou dva pro pohon přední a zadní nápravy a třetí pracuje pro systém hydrauliky. Nakladač nemá, tak jak již známe z menších řad nakladačů, nebo z elektrických osobních vozidel převodovku. Jeho provozování je tedy maximálně efektivní, plynulé a extrémně tiché. Pracovní pohotovost elektrického nakladač se pohybuje kolem 6-10h dle provozních podmínek. Doba nabíjení je závislá na nabíjecím proudu a začíná již od 1h (240kW/1h, 60kW/3,8h...).
Tak jako v jiných segmentech, tak i mezi stavebními stroji, se začínají objevoval 100% elektrické a hybridní stroje bagry, nakladač... Na malé nakladače jsme si již zvykli a není nic ojedinělého, že je výrobci ve svých portfoliích mají. Nicméně plně elektrický střední nakladač ve svých nabídkách výrobci často nemívají a nejen tímto se přední výrobce stavebních strojů XCMG řadí na přední pozice v tomto moderním trendu. Ten nás bezesporu v budoucnosti postihne i v segmentu stavebních strojů. A jakmile bude stoupat zájem o plně elektriké nakladače, nebudeme překvapeni a jsme připraveni. 
Řešíte aktuálně pořízení kolového kloubového nakladače do vašeho provozu? Ať již jako obměnu, nebo rozšíření svého strojového parku neváhejte nás oslovit s vaší poptávkou.