TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

Tatrovky na Silk Way 2016

Závodní tým Bonver Dakar Project se jako jediný český tým účastní náročné dálkové rallye Silk Way 2016, která odstartovala představením závodních týmů na pódiu v Moskvě na Rudém náměstí. Do závodu vstupují piloti Tomáš Vrátný a Artur Ardavičus s vozidly TATRA JAMAL.

V náročném závodě čeká na jezdce a závodní i doprovodnou techniku více než 10 000 km a trasa vede z Ruska přes Kazachstán do Číny. Závodní tým Bonver Dakar Project nasazuje dvě posádky – Tomáš Vrátný, Jaroslav Miškolci a Jaromír Martinec a Artur Ardavičus, Serge Bruynkens a Filip Škrobánek.
K dispozici jim budou dvě vozidla TATRA JAMAL s motory Renault DXi 13 o výkonu 920 koní, 16rychlostními manuálními převodovkami ZF a jednorychlostními sestupnými převodovkami TATRA. To vše na klasickém tatrováckém podvozku se vzduchem odpruženými výkyvnými polonápravami.
Jako doprovodná vozidla budou závodním speciálům sloužit TATRA PHOENIX 6x6 a TATRA PHOENIX 8x8 s motory Paccar MX 13 ve verzi Euro 5, manuálními 16rychlostními převodovkami ZF a dvourychlostními sestupnými převodovkami TATRA.
Sériová výroba modelu TATRA JAMAL byla v souvislosti s restrukturalizací společnosti po změně vlastnické struktury ukončena v r. 2014.

 

 

 

 

zpráva z webu  tatra.cz