TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

TATRA PHOENIX pro silniční údržbu

Tatrovky vždy byly spolehlivými pomocníky silničářů pro zimní údržbu a letní opravy silnic. Na tuto tradici navazuje také modelová řada TATRA PHOENIX.
Na letošním ročníku Jičínského veletrhu, pořádaného společností KOBIT v prostorách jejich výrobního areálu, představila společnost TATRA, a. s. vozidlo TATRA PHOENIX v konfiguraci 4x4 s nástavbou pro zimní údržbu – sněhovou radlicí a sypačem soli SYKO 6HP Hurikán. I když se v tomto případě jednalo pouze o zkušební prototyp, podvozky TATRA PHOENIX jsou pro „komunální nástavby“ v rámci sériové výroby již připraveny. Standardem je pro tyto aplikace zesílená antikorozní ochrana podvozku, úchyty pro montáž příslušenství včetně příčníků pro výměnné nástavby (sypače, korby) a možnost montáže přídavných světel.
Zmiňovaný prototyp je vybaven motorem PACCAR MX s výkonem 265 kW, manuální, 16ti rychlostní převodovkou ZF EcoSplit a jednorychlostním sestupným převodem TATRA.
Pro aplikace pro silniční údržbu mohou být tatrovky nové modelové řady vybaveny motory PACCAR MX o výkonech 265 – 340 kW, manuální nebo automatizovanou převodovkou ZF (EcoSplit, AS Tronic), doplňkovými brzdnými systémy – motorovou brzdou MX Brake nebo intardérem a podle potřeb zákazníka jedno- nebo dvourychlostním sestupným převodem.
Ze zkušeností s prvními aplikacemi pro tento segment vyplývá, že se zákazníci mohou spolehnout na klasickou odolnost plněpohonného tatrováckého podvozku a oproti starým modelům také velmi zajímavou spotřebou pohonných hmot. Také v kabině přibylo více místa a lze využít také možnosti osazení kabiny třetí sedačkou.

 

Zpráva z webu tatra.cz