TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

Odstartoval DAKAR 2017!

Třicátý devátý ročník nejprestižnější soutěže světa, Rallye Dakar 2017, odstartoval v Paraguayském Asunciónu. V rallye reprezentují naši značku TATRA tři ostré soutěžní vozy.

<--break->

TATRA Buggyra Racing Team vyrazil na trať jihoamerického Dakaru se dvěma soutěžními speciály TATRA PHOENIX, kterým tvoří zázemí tři vozidla stejné obchodní řady včetně varianty vozu s motorem Euro VI.

Tým s tovární podporou tak představuje soutěžní a doprovodné inkarnace těžkých nákladních vozidel klíčové obchodní řady TATRA PHOENIX, která sbírají po celém světě jeden zákaznický úspěch za druhým. Symbolizují novou tatrováckou dobu a jsou nejlepším důkazem vysoké míry konkurenceschopnosti „tatrovácké koncepce nákladního automobilu“.

Tři ostré, soutěžní

Se speciálem TATRA PHOENIX G2 se startovním číslem 503, který se úspěšně představil již v uplynulém ročníku slavné soutěže, jede posádka Aleš Loprais, Jiří Štross a Jan Tománek.

Se zcela novým soutěžním „nářádím“ TATRA PHOENIX G3 se startovním číslem 508 jede Martin Kolomý, jehož na sedadlech spolujezdců doplňuje osvědčená bratrská dvojice René a David Kiliánové.

Třetím ostrým vozem TATRA je JAMAL BDP s červenými doplňky týmu Bonver Dakar Project. Vůz se startovním číslem 538 se vybaven ručním ovládáním. Za jeho volantem sedí Andorský jezdec Albert Llovera, který jako první paraplegik v historii absolvoval úspěšně celou rallye Dakar 2016. Na místě navigátora je Belgičan Charly Gotlib a jako mechanik jede Ing. Jaromír Martinec, zkušený dakarský harcovník, původem ze Zábřehu na Moravě.

Paraguay, Bolívie, Argentina

Trasa třicátého devátého ročníku vede třemi státy z nichž Paraguay se stává 29. krajinou v historii soutěže Dakar do níž celý cirkus zavítal. Soutěžící budou muset překonat na devět tisíc kilometrů z nichž dobrá polovina vede po trasách, které ještě ani jednou soutěžně neprojížděli.

Z hlavního města Paraguaye, Asunciónu, soutěžící zamíří do Bolívie, kde je naplánováno pět těžkých etap. Podél jezera Titicaca se soutěž přesune do hlavního města La Paz v nadmořské výšce 4000 m n.m., kde bude volný den. Druhý týden povede trasa soutěže směrem do Argentiny, kde v Buenos Aires celý závod končí.

Průběžné výsledky Aleše Lopraise, Martina Kolomého a Alberta Llovery můžete sledovat na www.dakar.com nebo na stránkách týmů www.buggyra.com a www.bonverdakarproject.com

Všem fanouškům Rallye DAKAR zároveň připomínáme, že na oficálním T-Shopu (http://tatra.aba-reklama.cz) je k dispozici druhé, doplněné vydání TATRA v hlavní roli, která mapuje 30letou historii závodních speciálů i doprovodné techniky na jedné z nejnáročnějších rallye světa.

 

 

 

zpráva z webu tatra.cz