TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

Na královéhradeckém Czechringu se opět rozburácí motory.

Uspořádat 3 denní akci není jednoduché, neboť sestavit bohatý program, který zaujme širokou veřejnost vyžaduje sestavení programu do nejmenších detailů, včetně nabídky pro malé diváky. Mezi hlavní organizátory „Dirt Drift and Tuning Session “ patří Jan Baláž, který je známou ikonou nejen mezi driftaři, ale i jezdci okruhů a Jaroslav Kašpárek, promotér a drifter. Před několika dny se Jan a Marcel Balážovi zúčastnili prestižního druhého závodu Slovenského okruhového poháru, na kterém se umístil na prvních dvou stupních vítězů. Mezi další hlavní organizátory patří akreditované školící středisko S -Drive v Hradci Králové, věnující se komplexnímu vzdělávání řidičů a ostatních účastníků silničního provozu.

Na samotný program této akce jsem se zeptal právě Honzy Baláže:
Honzo, především ti gratuluji k dosaženým výsledkům na Slovensku. Vím, že máš v posledních měsících hodně nabytý program, přesto jsi přišel s nápadem uspořádat třídenní akci „ Dirt Drift and Tuning Session“. Proč takovou velkou akci pořádáš a co si od ní slibuješ?

Tuto akci, kterou nepořádám poprvé, vždyť letos se v podstatě jedná již o 4. ročník obdobné akce, která jak v programu tak zázemí vychází z předcházejících zkušeností. Letošní ročník byl zpočátku ohrožen z důvodů nejasnosti vlastnických vztahů v prostorech konání, které se však podařilo za včas vyřešit. Letošní ročník i ty předcházející organizuji jako přátelské setkání jezdců věnujících se nejen driftům nebo okruhovým závodům, ale i pro diváky a fanoušky motoristického sportu.

Mnozí z nich nám jezdí fandit na závody, ale na nich není z časových důvodů taková možnost si popovídat a v klidu si projít zázemí jednotlivých posádek, včetně možnosti propagace této sportovní disciplíny, včetně přiblížení podmínek, financování a všech souvislostí při zájmu stát se driftařem. V průběhu celé akce bude dost času na vše, včetně přátelského posezení.

Uspořádat program na několikadenní akci není vůbec jednoduché. Navíc, v době, kdy uplynulo jen pár dní od Rally Show 2016. Co jste pro návštěvníky areálu Czechringu připravili za program?

Po celé 3 dny budou probíhat tréningy a závody drifterů kategorie PRO Street a začínajících drifterů. Po celou dobu budou v jednotlivých přestávkách připraveny divácky oblíbené drift exhibice a po dobu tréningu bude po dohodě s jednotlivými jezdci možné využít Drift Taxi.

Nedílnou součástí celé akce jsou připravené oblíbené tuningové soutěže. Novinkou letošního 4. ročníku je zapojení aktivních diváků s jejich vlastním vozidlem do soutěže ve sprint slalomu s měřením času. V tomto závodě jsme vyhlásili samostatnou kategorii pro ženy, které tak budou mít možnost mezi sebou porovnat své dovednosti. Vítězům budou na závěr závodu předány poháry a věcné ceny. Benefitem pro naše fanoušky a návštěvníky je připravena možnost navštívit depo závodních speciálů s možností pohovořit si se samotnými zkušenými jezdci nejen o technických parametrech těchto speciálů, ale třeba i o finanční náročnosti tohoto sportu.

Velmi zajímavým doplňkem bude určitě statická ukázka vojenské techniky, zapůjčené  Východočeským klubem přátel vojenské techniky s možností prohlédnout si tank T55/AM 2(Kladivo) a transportér BRDM 2. Mezi ukázky lze zařadit i prohlídku nově budovaného zkušebního polygonu, který sousedí s Czechringem. V sobotu a neděli bude navíc v areálu pro diváky dostupný dvoumístný bombardér z I. světové války Albatros D.V.

Zejména malí piloti, budou moci usednout na místo zadního střelce a jejich rodiče si budou moci pořídit  neopakovatelné záběry.

V sobotu proběhne s tímto letadlem simulovaná bitva, včetně pyrotechnických efektů. Pro dětské návštěvníky této akce je po celou dobu připraven zajímavý program s možností návštěvy kolotočů, střelnice, autodromu, labutí a dalších atrakcí, včetně opékání špekáčku zdarma.

Součástí celé akce je plně nabytý kulturní program, pojatý stylem multižánrového festivalu, včetně pátečního slavnostního otevření přilehlého „ SUN parku“, kdy diváci uslyší řadu interpretů, jako například Morčata na útěku, zpěváka Marka Ztraceného a mnoho DJs včetně Chrise Sadlera a Rodriga Ardilha.

Tento festival bude probíhat jak ve venkovní stage, tak i v přilehlém hangáru. Sobotní program bude navíc obohacen vystoupením skupin Metallica Revival, Dead Team, pro milovníky HIP HOP skupinou Byzo. Tato vystoupení budou doplněna nočním drift show zakončeným velkým ohňostrojem. Vyvrcholením sobotního programu bude vystoupení hlavní hvězdy večera -  Sodoma Gomora (Řezník & DeSade).

Sobotní párty bude pak v Sun Parku pod taktovkou Chosse Martineze.
Následující nedělní den bude gradovat finálními závody a dekorováním vítězů všech kategorií závodů.

Řada lidí si na podobných akcí ráda zasoutěží, co jste připravili na letošní rok?

I pro letošek jsme připravili pro účastníky řadu zábavných disciplín. Jako závodní soutěž je připraven sprint slalom, dále pak tuningová soutěž v Show & Shine, Nej Angel eyes(BMW), Nej interier, Nejnižší kára, Nej kola, Nej zvuk výfuku, ale třeba i kategorii o Nej Evropan, Nej Asia, Nej Koncern VW, Nej BMW, Nej Audio, Nej oldschool, hod pístem do dálky, koulení pneumatiky a výměna kola na čas ….
Jde o show, takže do poslední chvíle sbíráme náměty soutěžních disciplín od fanoušků a našich příznivců.
Vždyť nejde o nic jiného, než si ten víkend pořádně užít.

Osobně si myslím, že program jste sestavili velmi zajímavě. Přesto, kde se o této akci dozví návštěvníci podrobněji? Máte je někde uvedené na internetových stránkách?

Podrobné informace se můžou návštěvníci dočíst na adrese : http://dirt-drift.cz/

Jaké zázemí jste připravili pro návštěvníky a diváky této akce?
Po celou dobu budou k dispozici sociální zařízení, včetně sprch. V areálu konání budou umístěny 3 občerstvovací zařízení s dostupným sortimentem a přijatelných cen.

Honzo, prozradíš čtenářům, kteří známí jezdci se této akce zúčastní?

Diváci budou mít možnost s dotazy oslovit mě nebo syna Marcela, ale rovněž mistra ČR v driftu z roku 2013 Tomáše Koděru, dále pak Michala Vychodila, Filipa Vympela, polského driftaře Kamila Dzierbiczkého z Polska a řadu dalších.

zpráva z webu www.motormix.cz