TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

AGROTAHAČ TATRA Phoenix na výstavě v Hannoveru

Společnost TATRA TRUCKS  ve spolupráci se svým německým partnerem společností Leewes & Ludmann vystavuje na výstavě Agritechnica v Hannoveru svou novinku – agrotahač. Výstava probíhá od 10. do 16. listopadu 2013.

Agritechnica je nejvýznamnějším mezinárodním setkáním odborníků na zemědělskou techniku. Vystavovatelé z celého světa zde prezentují své technologie pro profesionální rostlinnou výrobu. Společnost TATRA TRUCKS zde představuje svůj nejnovější speciál, který vznikl v rámci zákaznického projektu a byl „odladěn“ ve spolupráci se zemědělci z Rolnického družstva Lesonice.

TATRA AGROTAHAČ 6x6 (video z provozu naleznete ve videogalerii ZDE) vychází z osvědčené tatrovácké koncepce – podvozku, který se skládá z centrální nosné roury a výkyvných polonáprav, konkrétně modelu T158 TATRA PHOENIX, jehož všechny nápravy jsou odpruženy pomocí vzduchového pérování.  Vozidlo je vybaveno motorem PACCAR MX o výkonu 340kW. Převodovka vozidla je automatická, značky Allison. Dvoustupňový přídavný převod pak pochází z dílny kopřivnické automobilky. Rozvor tohoto zemědělského speciálu byl oproti klasickému nákladnímu vozidlu TATRA zkrácen na 3 060 mm a má zadní řiditelnou nápravu do 40 km/h.

Zahájení sériové výroby agrotahače plánuje kopřivnická automobilka na druhou polovinu příštího roku v návaznosti na spuštění výroby vozidel splňujících emisní normu EURO VI. Výroba tohoto modelu by měla rozšířit přítomnost tater v zemědělství, v němž jsou již tato vozidla několik let úspěšně používána jako nosiče výměnných zemědělských nástaveb.

Pro více informací o TATRA AGROTAHAČI a nosiči výměnných zemědělských nástaveb klikněte ZDE, nebo nás kontaktujte.

 

 

 

Zpráva z webu tatra.cz