TATRA   |   XCMG   |   Rychlá poptávka   |   O společnosti   |   Kontakt    instagram

AUTO TRANS spol. s r. o. Jičín
TATRA ● XCMG prodej, servis, náhradní díly

TATRA "TRAKTOR" tahač zemědělských návěsů

Výrobce nákladních vozidel TATRA představuje svůj nejnovější počin – tahač zemědělských návěsů TATRA PHOENIX 6x6 s označením TRAKTOR.

Kopřivnická automobilka vyvinula tento vůz ve spolupráci s Rolnickou společností Lesonice a.s. v rámci zákaznického projektu.  Tři prototypy s jedinečným podvozkem tatrovácké koncepce byly homologovány pro provoz na pozemních komunikacích jako traktory na základě „individuálního řízení“ a jsou Rolnickou společností Lesonice testovány v běžném provozu.

Výborná průchodnost vozidel TATRA terénem předurčuje jejich nasazení v těch nejtěžších podmínkách. Zemědělství, ve kterém se již tatrovky jako nosiče nástaveb (rozmetadla na hnůj, cisterny na kejdu, velkokapacitní korby atd.) osvědčily a řadu let používají, do této kategorie bezesporu patří.

Centrální nosná roura chránící všechny součásti hnacího traktu spolu s nezávisle vzduchově odpruženými výkyvnými polonápravami, které z tatrovek dělají v těžkém terénu šampióna, zaručují kvalitní a komfortní jízdu nejen pro řidiče; šetrně a spolehlivě nesou rovněž nástavby i přepravovaný náklad. Zemědělský tahač TATRA PHOENIX 6x6 je efektivní tam, kde je nutno přepravit zemědělské produkty rychle, a to i po silnici na delší vzdálenosti, kde je provoz silnějších traktorů z ekonomického hlediska nákladný.

K nižším provozním nákladům zemědělského tahače TATRA PHOENIX 6x6 v terénu i na silnici či zpevněných komunikacích významně přispívá i úsporný, avšak výkonný kapalinou chlazený šestiválcový motor PACCAR MX emisní třídy EURO V o objemu 12,9 l, který je dodáván ve třech výkonových variantách - 265 kW, 300 kW a 340 kW v kombinaci s manuální 16stupňovou převodovkou ZF, automatizovanou 16stupňovou převodovkou ZF AS-Tronic. Všechny nabízené varianty převodovek lze na přání vybavit integrovaným retardérem.

V terénu dosahuje tento speciální „traktor“ ve srovnání s vozidly s tuhými nápravami vyšší rychlosti, která znamená vyšší počet přeprav a potažmo i vyšší výdělek. Rozložení zatížení váhy návěsu na zadní nápravy vozidla s konfigurací 6x6 oproti 4x4 umožňuje vyšší nosnost návěsu, a tím dále zvyšuje produktivitu přepravy. Třetí řiditelná náprava navíc zmenšuje vnější poloměr otáčení, který v kombinaci s návěsem s řiditelnými nápravami výrazně zlepšuje manévrovatelnost s vozidlem a zamezí jeho nežádoucímu smykování, které opotřebovává pneumatiky a udusává půdu na poli.

Tahač může být osazen výškově nastavitelným zadním traktorovým závěsem a dvoupalcovou točnicí. Přední část vozidla je přizpůsobena pro montáž předního neseného nářadí. Na přání může být vozidlo dovybaveno kompletní hydraulikou s výstupy v přední i zadní části. Zemědělský tahač TATRA PHOENIX 6x6 je rovněž vybaven širokými nízkotlakými traktorovými pneumatikami 500/60 R22,5 na předních nápravách a 600/50 R22,5 na zadních, které jsou šetrné k tomu nejcennějšímu, co zemědělcům dává obživu – k půdě.

V případě zájmu o bližší informace nás kontaktujte. Prospekt na novinku TRAKTOR naleznete ke stažení ZDE.

Zpráva z webu tatra.cz

Zajímá-li Vás také po dopravě, manipulace v silážním/senážním žlabu prohlédněte si nabídku našich kolových nakladačů AGRI S / L / XL.